HEEMSKERK - Bij het gemeentehuis van Heemskerk hangt vandaag (dinsdag 7 februari) de Nederlandse vlag halfstok ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbevingen in het grensgebied van Turkije en Syrië en centraal Turkije. Miljoenen inwoners van Turkije en Syrië zijn 6 februari getroffen door 2 verwoestende aardbevingen, die werden gevolgd door een hele reeks van grote naschokken. Ook inwoners van Heemskerk maken zich grote zorgen over het lot van hun familieleden, vrienden en dierbaren in Syrië en Turkije. Het gemeentebestuur van Heemskerk leeft mee met alle getroffenen.

Burgemeester Alexander Luijten: “We zijn met onze gedachten bij de familieleden en vrienden hier in Heemskerk die dierbaren verloren hebben bij dit verschrikkelijke natuurgeweld. En we zijn met onze gedachten bij onze inwoners die nog in grote onzekerheid verkeren over het lot van hun dierbaren in Turkije en Syrië.”

Reddingsoperatie

In beide getroffen landen is een enorme reddingsoperatie op touw gezet om overlevenden en overledenen onder het puin vandaan te halen. Ook een team Nederlandse reddingswerkers is vertrokken naar de getroffen gebieden om te helpen bij de reddingsoperatie. Het Nederlandse Rode Kruis heeft giro 7244 opengesteld voor hulp aan slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.