HEEMSKERK - Op openbare basisschool De Zevenhoeven kan sinds vandaag geknikkerd worden op 10 kleurrijke knikkertegels gemaakt van gerecyclede plastic doppen en plastic deksels. Plastic Circle verzorgde gastlessen over zwerfvuil, afval scheiden en hergebruik van plastic afval. Vervolgens zijn de leerlingen fanatiek doppen gaan inzamelen. Zo werden zij en hun ouders nog meer bewust van zwerfvuil en de waarde van (plastic) afval.

Op vrijdag 5 juli gaf wethouder Schoorl het startschot voor het leggen van 10 knikkertegels op De Zevenhoeven. Wethouder Schoorl vertelt: "Wij vinden het belangrijk dat we een duurzame gemeente zijn en iedereen kan zijn steentje bijdragen. Door ook een programma aan de basisscholen aan te bieden, willen we ook de jongste jeugd er op een positieve manier bij betrekken." En dat sommige leerlingen zich er al bewust van zijn, bleek wel toen Rick uit groep 4 vertelde voor welke andere goede doelen zij thuis al doppen spaarden.

Bianca van Erkelens, teamleider op De Zevenhoeven: "Het was ontzettend leuk om te zien hoe de leerlingen op een positieve manier geprikkeld werden. Dit soort programma’s draagt bij aan minder afval op school, minder pakjes drinken, maar bidons. Waar mogelijk proberen wij op school te verduurzamen en ons steentje bij te dragen."

De scholen zijn enthousiast over het initiatief van de gemeente Heemskerk. Niet alleen over dit bewustwordingsprogramma, maar ook over het feit dat de gemeente het mogelijk gaat maken dat ook op school afval gescheiden kan gaan worden.