HEEMSKERK - De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 182 Blauwe Vlaggen toegekend, Het strand van Heemskerk ontving dit keurmerk voor de vierde keer op rij. Dit jaar was de uitreiking vanzelfsprekend anders door de coronamaatregelen.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of het Heemskerkse strand nog aan de vereisten voldoet.

Trots
Het strand van Heemskerk ontving de Blauwe Vlag voor de vierde keer op rij. Wethouder Marieke van Dijk: "We zijn erg trots op de Blauwe Vlag. Het is de kroon op alle inspanningen om de kwaliteit van het strand zo hoog mogelijk te maken. Duurzaamheid, natuur en milieu zijn belangrijke onderdelen daarvan. Gelukkig kunnen we óók onder de COVID-19 regels voldoen aan de criteria van Blauwe Vlag."

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.