HEEMSKERK - Mis het niet: een eenmalige trendy workshop voor volwassenen. Vrijdagmiddag 26 april van 14.00 uur tot 17.00 uur organiseert NME Heemskerk op kinderboerderij Dierendorp een workshop paneelschilderen.

Karin de Roo, kunstenares en eigenaresse van atelier Het Blauwe Hof verzorgt met regelmaat workshops. Paneelschilderen is een van haar meest succesvolle workshops. Binnen een relatief korte tijd wordt veel geleerd en iedereen gaat naar huis met een origineel kunstwerk van eigen hand.

Rembrandts in spe
Wat kun je verwachten? Binnen drie uur leer je een paar basisprincipes over de opbouw van een schilderij (waar begin je), kijken naar je voorbeeld (compositie), kleur- en materiaalkeuze. Aan het einde van de middag gaat iedereen naar huis met een zelfgemaakt kunstwerk.

Unieke locatie
Voordat je aan de slag gaat met de educatieve vaardigheden, ga je eerst goed kijken naar jouw model, namelijk de boerderijdieren die rondscharrelen op de kinderboerderij! Daarom maken we een rondje over het erf en kijken we met schildersogen naar de dieren in hun vertrouwde omgeving. Welk dier, welk gedrag en welke uiterlijke kenmerken spreekt je aan? Na het maken van een modelkeuze en gaan we aan de hand van voorbeelden aan de slag in de educatieruimte. De panelen zijn afkomstig van gerecycled (pallet)hout.

Aanmelden
Deelname is gratis, maar beperkt tot 12 personen. Het is daarom noodzakelijk dat je je vooraf aanmeld via de link op onze website: www.nmebeverwijkheemskerk.nl.

NME Heemskerk
NME Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid in Heemskerk en omgeving. Voor meer informatie over ons aanbod kijk op www.nmeijmond.nl of neem contact op via nme@odijmond.nl. Volg kinderboerderij Dierendorp op Facebook via en blijf op de hoogte van de komende NME activiteiten!