HEEMSKERK - Vandaag opende wethouder Aad Schoorl de SportContrainer in de Vlaskamp. Hier kunnen sportliefhebbers van juni tot december zelfstandig of met een trainingsgroep sporten. De SportContrainer staat in de buitenlucht om het sporten onder inwoners te stimuleren.


De SportContrainer is speciaal ingericht met uitdagende survival oefeningen voor jong en oud. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. Klimoefeningen via Monkeybar, Climbing net, Bandentraverse en Ladder. Zwaaioefeningen via touw voor apenhang, swingover en balk met korte touwen. In de opbergruimte is los materiaal beschikbaar voor training. Deze kunnen gebruikt worden onder begeleiding van een sportcoach die daarvoor een gebruikersovereenkomst heeft afgesloten met de gemeente.

Verplaatsbare container
In mei hebben wij aan inwoners gevraagd waar zij de verplaatsbare SportContrainer graag terugzien in Heemskerk. De meeste stemmen gingen naar de Vlaskamp. Ook andere locaties waren populair. De container verplaatst van wijk naar wijk om zo sporten laagdrempelig te maken. Waar de container in december naar toe verhuist, maakt de gemeente later dit jaar bekend.