HEEMSKERK - De gemeente Heemskerk heeft op de eigen website gereageerd op een artikel dat afgelopen woensdag op NH-Nieuws verscheen m.b.t. het nieuws over sporten in de gemeente.


NH-nieuws heeft woensdag 29 april op hun website het nieuws gebracht dat de gemeente Heemskerk ‘vergeten’ zou zijn om de noodverordening aan te passen. En dat het gevolg hiervan is dat de jeugd van ADO’20 en ODIN’59 vandaag niet mag voetballen.

Dit bericht klopt niet. De gemeente stelt de noodverordening niet vast. Dit doet de voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK). In heel Nederland stellen alle veiligheidsregio’s vandaag de nieuwe noodverordening vast, die het sporten in clubverband door de jeugd mogelijk maakt. Dit kan niet eerder, omdat eerst het Rijk de nieuwe noodverordening moet vaststellen. Dat heeft het Rijk dinsdagavond gedaan (dinsdag 28 april). woensdag deden de veiligheidsregio’s dat. Zodra de VRK de nieuwe noodverordening heeft vastgesteld voor de regio, mag er door de jeugd gesport worden.
Dit geldt dus voor alle gemeenten in de VRK.

De sportverenigingen moeten een plan indienen bij de gemeente, dat ervoor zorgt dat het sporten door de jeugd veilig gebeurt. De sportbonden hebben de clubs geïnformeerd hoe zij dit moeten doen.

Wethouder Aad Schoorl: “Ik vind het jammer dat door dit eenzijdige bericht het beeld ontstaat dat de gemeente Heemskerk haar werk niet goed doet. We doen er alles aan om het mogelijk te maken dat de jeugd weer volgens de nieuwe richtlijnen mag sporten. Als gemeente moeten we de landelijke en regionale besluiten volgen. Het kan niet zo zijn dat je als gemeente je niets aantrekt van wat het Rijk en de Veiligheidsregio vaststelt."