HEEMSKERK - Hoe ga je als zelfstandig ondernemer om met de corona periode? Heb je je onderneming door deze moeilijke tijd weten te slepen. Of weet je nog niet of je het gaat redden? Net als grotere bedrijven zijn ook veel zelfstandig ondernemers getroffen door corona. Sommigen hebben de afgelopen anderhalf jaar goed doorstaan, al dan niet met steun vanuit de overheid. Anderen vragen zich af of ze kunnen blijven bestaan, of zijn een andere weg ingeslagen. Ook zijn er zelfstandig ondernemers die door de coronacrisis geen opdrachten meer kregen waardoor financiële problemen zijn ontstaan. Er is veel hulp, maar niet iedereen weet die te vinden. Met de podcast-serie van drie afleveringen 'Zelfstandig ondernemen in het nieuwe normaal' hopen de makers zelfstandig ondernemers verder te helpen. De eerste twee podcasts geven inzicht in waar hulp te vinden is. In de laatste van de reeks gaan de makers het gesprek aan met een zelfstandig ondernemer.

Ernst van Voorst klantmanager Werk en inkomen bij gemeente Haarlem: 'Als zzp’er richt je je heel erg op je vak, maar je bent ook ondernemer. Er moet wel geld binnenkomen.' Florian de Jager, beleidsadviseur bij FNV zelfstandigen: 'Als corona de boosdoener is in jouw onderneming, moet je kijken hoe je nu kunt bijsturen. Zo ken ik een yogadocente die is gaan kijken wat ze wél kon doen na de lockdown. Zij geeft nu digitaal les en kon zo haar klantenkring zelfs uitbreiden.

'De podcasts zijn gemaakt in samenwerking met verschillende partners, waaronder FNV zelfstandigen, Agros, het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) en de zeven gemeenten in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond. De podcast is te luisteren via Spotify.