HEEMSKERK - Maar liefst 11 jongeren kregen dit jaar een jeugdlintje in Heemskerk. Het was de eerste keer dat de gemeente jeugdlintjes uitreikt. Een jongere die een voorbeeld is voor anderen of die zich op een uitzonderlijke manier inzet voor de Heemskerkse samenleving kan in aanmerking komen voor een Jeugdlintje.


In de leeftijdscategorie van de basisschool kreeg 1 jongere een jeugdlintje. In de categorie 12 tot en met 16 jaar kregen 8 jongeren een jeugdlintje. En in de categorie 17 tot en met 21 jaar kregen 2 jongeren een lintje.

Een jury heeft alle voordrachten zorgvuldig onderzocht en gezamenlijk besloten welke jongeren een lintje verdienden. De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit het onderwijs, de sportwereld, het jongerenwerk, de cultuur en wethouder Aad Schoorl. Het college heeft vervolgens besloten om de voordracht van de jury over te nemen.

Uitreiking op 20 november 2020
Burgemeester Mieke Baltus reikte de jeugdlintjes uit. Dat deed zij, vanwege de coronamaatregelen, in kleine groepjes, in tijdslots en op afstand voor het gemeentehuis. De genomineerden arriveerden 1 voor 1 of in tweetallen in limousine voor het gemeentehuis. Daar hield de burgemeester een korte toespraak en overhandigde zij het jeugdlintje.