HEEMSKERK - Het college gaat onder voorwaarden akkoord met het overkappen van terrassen door horecaondernemers voor de duur van 10 jaar. Ook geeft het college de mogelijkheid om een tijdelijk winterterras te voeren. Met deze twee mogelijkheden wil het college de horeca tegemoet komen. De horeca voelt de effecten van de coronamaatregelen op lange termijn en dit kan de bestaanszekerheid vergroten. Horeca is namelijk belangrijk voor een levendig centrum. Beide mogelijkheden moeten wel voldoen aan bepaalde voorwaarden.


Voorwaarden voor een overkapt terras

De plannen van de horecaondernemers moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Bij ieder plan kijken we naar de mogelijkheden op de locatie van de desbetreffende ondernemers. Daarnaast gelden de voorwaarden die voor iedereen gelden wanneer zij een overkapt terras aanvragen. Eén van de voorwaarden is dat de doorloopruimte op het trottoir minimaal 2 meter moet blijven. Ook moeten de overkappingen gemaakt worden van doorzichtig materiaal. Een overdekt terras is sfeer verhogend door zichtbaarheid vanaf de weg. Ook zichtbaarheid vanaf het terras door het gebruik van glas zorgt voor een verhoogde sfeer.

Tijdelijk winterterras
Ook biedt het college horecaondernemers de mogelijkheid om een tijdelijk winterterras te voeren. Dit is een terras dat alleen voor de winterperiode overkapt is door een tent of parasols. Hierdoor kunnen de horecaondernemers tijdens kouder en regenachtig weer het terras open houden voor bezoekers.