HEEMSKERK - In het schooljaar 2018/2019 zijn vijf basisscholen in Heemskerk gestart met The Daily Mile. Met The Daily Mile wandelen of hardlopen kinderen tussen de lessen door 1.6 kilometer. Recent is het eerste jaar van The Daily Mile geëvalueerd onder leerkrachten. Ruim drie kwart van de ondervraagde leerkrachten ervaart dat de kinderen een betere concentratie hebben na het doen van The Daily Mile.


Erben Wennemars (foto) gaf in september 2018 het startschot van The Daily Mile in Heemskerk. Het hele schooljaar hebben vijf basisscholen in Heemskerk regelmatig een stuk gewandeld of hardgelopen tussen de lessen door. De voordelen zijn na een jaar te merken door de leerkrachten. De helft van de leerkrachten merkt dat de kinderen een betere conditie krijgen. Ook de concentratie tijdens lessen is verbeterd en de basisschoolkinderen hebben plezier in het bewegen.

The Daily Mile is makkelijk uit te voeren voor de klassen. Het moment dat de kinderen de klas uit gaan tot het moment dat de kinderen weer op hun plek zitten duurt 15 minuten. The Daily Mile is niet competitief en kinderen doen het op hun eigen tempo terwijl ze ondertussen aan hun conditie, relaties, vertrouwen en veerkracht bouwen. Ook in het schooljaar 2019/2020 zijn basisschool De Ark, De Vlinder, Otterkolken en De Kariboe gestart met het structureel uitvoeren van The Daily Mile. Door een subsidie van Zorg & Zekerheid kunnen de scholen in samenwerking met de Jongeren op Gezond Gewicht regisseur (JOGG) invullen hoe ze een impuls aan het concept willen geven.

Wil je meer weten over The Daily Mile? Neem dan contact op met de JOGG-regisseur van de gemeente Heemskerk via .