HEEMSKERK - Ken jij iemand tussen de 6 en 21 jaar oud die een voorbeeld is voor anderen? En die iets goeds heeft gedaan voor Heemskerk? Meld het bij de gemeente Heemskerk en wie weet ontvangt dit kind of deze jongere in november een jeugdlintje van de burgemeester.

Het jeugdlintje is bedoeld voor jongeren van 6 tot 21 jaar

Om een jeugdlintje te krijgen moet een jongere een voorbeeld zijn voor anderen of zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor de Heemskerkse samenleving. Iedereen, waaronder scholen, clubs, verenigingen, media, familieleden, buren en vrienden, kan een jongere bij het college voordragen voor een jeugdlintje.

Eerste jeugdlintjes uitgereikt op 20 november 2020

Je kunt tot en met 20 september iemand voordragen voor een jeugdlintje. Een jury bekijkt de aanmeldingen en maakt een keuze voor een of meerdere kandidaten. In de jury zitten een jongerenwerker, een hoofd van een basisschool, de directeur van het Cultuurhuis en een medewerker van Team Sportservice. Ook wethouder Jeugd, Aad Schoorl zit in de jury. Uiteindelijk neemt het college een besluit. De burgemeester reikt het jeugdlintje uit.

Ga voor meer informatie naar https://www.heemskerk.nl/aanvragen-en-regelen/gemeentelijke-onderscheiding-aanvragen. Hier vind je ook een voorstelformulier. Of neem contact op met Monique van der Plaat, telefoon 14 0251, email plaat@heemskerk.nl.