HEEMSKERK - Op woensdagochtend 10 november doet gemeente Heemskerk voor de tweede keer mee aan de GroenSpoor Plant-estafette in Noord-Holland. Dit evenement is tevens het startsein voor het eerste GAVE ommetje in Heemskerk. Groene, Actieve, Gevarieerde en Educatieve ommetjes in de wijk. Wij nodigen inwoners uit om mee te doen.

De plant-estafette

Zes gemeenten in Noord-Holland doen mee aan de GroenSpoor plant-estafette. Tijdens deze estafette planten gemeenten met inwoners aantrekkelijke groene linten aan met bloembollen, vaste planten, struiken en/of bomen. Dat kan in een wijk zijn, langs een pad of op een bedrijventerrein. De plant-estafette begon op 16 oktober in Schagen en vindt de komende weken plaats in Alkmaar, Heiloo en Castricum met de afsluiting in Heemskerk aan de Rameaustraat.

Samen aan de slag

Wethouder Frits Brouwer geeft op 10 november het startsein voor de GroenSpoor Plant-estafette 2021. Dit doet hij bij basisschool de Kariboe. Vanaf dat moment starten deelnemers, van jong tot oud, met het planten van bloeiende en bessen dragende struiken. Deze struiken zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook belangrijk voor bijen, vlinders en vogels. Experts en vrijwilligers van Landschap Noord-Holland en Groei en Bloei begeleiden de planters. Alle deelnemers aan de estafette en het ommetje krijgen na afloop een zakje biologische bollen mee om ook de eigen tuin of buitenruimte bij- en vlinder-vriendelijk te maken. U bent van harte welkom om mee te doen.

'Gave' ommetjes

De leerlingen van de Kariboe die mee helpen met de plant-estafette - wisselen het planten af met het lopen van een van de GAVE (Groene, Actieve, Gevarieerde en Educatieve) ommetjes. Ook bewoners van St. Agnes en verpleeghuis Meerstate gaan het ommetje wandelen. Dit ommetje loopt onder andere door het Steenstrapark. De komende jaren worden deze ommetjes steeds groener, gezelliger en interessanter gemaakt. De routes komen op een informatiebord bij de Kariboe. Daarnaast zijn de routes straks met een QR-code te downloaden.

Deelname

We starten woensdag 10 november om 09:30 uur vanaf basisschool de Kariboe, Rameaustraat 6. Wilt u ook meedoen? Geef u dan op via www.heemskerk.nl/plantestafette of stuur een e-mail naar plantestafette@gmail.com. Aan de estafette kan een maximum aantal mensen meedoen, dus wees er snel bij! Aanmelden kan tot maandag 8 november.