HEEMSKERK 0 Wil jij je inzetten voor een groen Heemskerk? Heb jij zelf veel ideeën over een groene omgeving en biodiversiteit? Meld je dan aan voor GroenSpoor! Dit project heeft als doel om samen met inwoners van Heemskerk letterlijk groensporen (een groen fysiek en sociaal netwerk) binnen de gemeente te realiseren. Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen, die iets weten van een groene omgeving (je hoeft geen expert te zijn!) en die ons willen helpen aan een groener Heemskerk.

Wat is GroenSpoor?

Heel veel mensen hebben wensen en ideeën ten aanzien van een groene leefomgeving. Vaak om verschillende redenen; om de biodiversiteit te bevorderen, omdat het gezond is, fijn om naar te kijken, omdat het helpt bij grote neerslag hoeveelheden of omdat groen letterlijk kan verbinden. In groene wijken maken mensen bijvoorbeeld makkelijker een ommetje en spreken elkaar aan. Met GroenSpoor willen wij deze wensen en energie bundelen. Wij willen met elkaar Heemskerk een (nog mooiere) groene gemeente maken, goed voor dier én mens.

Wie mag meedoen?
Iedereen! De gemeente is op zoek naar enthousiaste mensen die een groen hart hebben. Je hoeft geen expert te zijn. Mensen die mee willen doen met GroenSpoor moeten rekening houden met een kleine tijdsinvestering van vier a acht uur per maand. De vrijwilliger geeft zelf aan in welke mate hij of zij zich wilt inzetten en op welke manier. Meer informatie? Neem contact op met beleidsmedewerker groen en water, Martin Jansen via