HEEMSKERK - Met een spannende klompjesrace op het water openden wethouders Ron Suanet en Ani Zalinyan op woensdag 17 april De Watertuinen. Meer dan 30 kinderen deden mee met hun zelf beschilderde klompjes, die als een stroom bootjes op de finish afkoersten. Daarbij werden ze aangemoedigd door de enthousiaste aanwezigen.


Ook reikten de wethouders tijdens de opening de prijzen uit van de kleurwedstrijd van De Watertuinen. De kleurplaat van Bente van de Bos (11 jaar) komt straks op het informatiebord, dat we plaatsen bij de ingang van De Watertuinen.

Nieuw wandelgebied

Met de aanleg van De Watertuinen vangen we water op als het heel hard regent, zodat de tuinders minder wateroverlast hebben. De aanleg van deze waterberging hebben we gecombineerd met de inrichting van een natuurgebied, waar je kunt wandelen en recreëren. In het gebied vind je wandelpaden, poelen, bankjes, bruggetjes en plekken om te spelen bij het water, zoals stapstenen. Daarnaast versterken we de biodiversiteit door inheemse planten en struiken te planten. Hiermee is Heemskerk weer een prachtig wandelgebied rijker.