HEEMSKERK - Op 26 en 27 april 2022 organiseren gemeente Heemskerk en de lokale horeca (eindelijk) weer een feestelijke Koningsnacht en -dag. Er zijn verschillende activiteiten voor volwassenen en kinderen. Door het gebruik van recyclebare bekers wordt dit niet alleen een feestelijke, maar ook een schone en duurzame Koningsnacht en -dag.


Samen met de lokale horeca organiseert gemeente Heemskerk verschillende feestelijke activiteiten. In het dorp is een vrijmarkt waar mensen hun spullen kunnen verkopen. Kinderen kunnen naar een mini- kermis. In een tent op het Burgemeester Nielenplein en de cafés daaromheen zijn verschillende optredens.

Speciale containers

Dit jaar geven gemeente en horeca ook veel aandacht aan duurzaamheid. De horeca gebruikt bekers van PLA, dat is een biologisch afbreekbare kunststof gemaakt van maïszetmeel. Deze bekers worden al gebruikt op grote festivals en zien er hetzelfde uit als plastic bekers, maar kunnen worden gecomposteerd. De gemeente plaatst speciale containers, waarin bezoekers hun gebruikte bekers kwijt kunnen. Zo zorgen gemeente, horeca en bezoekers samen voor een schone en duurzame Koningsnacht en -dag.