HEEMSKERK - Van 2 tot en met 9 november is de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Ruim 870 kinderen in Nederland op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Zij wachten tot ze groen licht krijgen en terecht kunnen in een fijn pleeggezin. Er zijn nog steeds meer pleegouders nodig. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd. Zodat ieder kind zo thuis mogelijk kan opgroeien.

Op dinsdagavond om precies 20.00 uur geeft Pleegzorg Nederland groen licht voor de Week van de Pleegzorg. Door heel Nederland kleuren opvallende gebouwen groen. Hiermee geven we de toekomst van kinderen groen licht. Ook Heemskerk doet mee. De Dorpskerk in het centrum komt in groen licht!

Cadeautjes voor alle pleegouders in de IJmond

Tijdens de Week van de Pleegzorg krijgen alle pleegouders in de IJmond een cadeautje, ook in Heemskerk. En wethouder Piet Burgering gaat op bezoek bij een pleeggezin, om uit eerste hand te horen wat de ervaringen zijn van pleegouders. Wethouder Piet Burgering: “Ieder kind heeft recht op geborgenheid, een plek om echt kind te zijn. Een plek waar je kunt spelen en je kunt ontwikkelen.”

Pleegouder worden

Overweegt u om zelf pleegouder te worden, maar heeft u nog vragen? Kom naar de online informatiebijeenkomst door pleegzorgaanbieders van heel Noord-Holland op 10 november om 20.00 uur. Aanmelden kan via www.openjewereld.nu/regio/noord-holland.