HEEMSKERK - Woensdagmiddag 13 maart gaf wethouder Aad Schoorl het startsein voor de ‘sportinstuif’ wat onderdeel was van de Week van de Gezonde Jeugd. Verschillende activiteiten werden deze middag georganiseerd om de Heemskerkse jeugd in beweging te laten komen. Ruim 100 kinderen en minstens 30 verzorgers/ouders kwamen op de sportieve middag in De Velst af. Jongeren op Gezond Gewicht ambassadeurs de ‘Healthy Sisters’ hielpen deze middag om met de jongeren gezonde fruit- en groente shakes te maken.

De week van de Gezonde Jeugd is een week waarin Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met professionals, wethouders en ambassadeurs zich hard maakt voor een gezonde toekomst voor jongeren. De Healthy Sisters, Najima en Rachida – Marokkaanse bloggers in Nederland die zich richten op een healthy lifestyle – kampten zelf jaren met overgewicht en probeerden het één na het andere dieet uit dat niet hielp. Totdat in 2014 de knop is omgegaan, ze veranderden hun leefstijl. Nu vormen zij een inspiratie voor duizenden jongeren en bloggen ze over gezonde voeding en voldoende beweging.

Sportinstuif
Tijdens de middag organiseerde JOGG in samenwerking met de Buurtsportcoach Uniek Sporten, Team Sportservice Kennemerland en Welschap Welzijn verschillende activiteiten in De Velst zoals: aerial yoga, handboogschieten, rolstoelvaardigheid, klimmen, snelheidstesten, weerbaarheidstraining en een fruit- en groente shake workshop.

Ook reikten wethouder Schoorl van Heemskerk en wethouder Errol van Beverwijk het eerste exemplaar uit van de Verwijskaart Uniek sporten, welke met een subsidie van Grenzeloos Actief en door samenwerking van diverse partijen tot stand is gekomen.

Voor meer informatie
Wilt u aan de slag met een gezonde leefstijl binnen uw organisatie, dan kunt u contact opnemen met JOGG regisseur Heemskerk, tel. 06-55285931 of via e-mail k.vandergeest@heemskerk.nl