HEEMSKERK - Burgemeester Mieke Baltus is voorgedragen als nieuwe burgemeester in Lelystad. Dit maakte zij donderdag tijdens de raadsvergadering bekend.


Mieke Baltus is bijna 8 jaar burgemeester geweest in Heemskerk. 'Wij feliciteren de gemeente Lelystad heel hartelijk met de voordracht van Mieke Baltus als burgemeester. Maar we laten haar met pijn in het hart gaan. Zij is een ervaren bestuurder, een Heemskerkse in hart en nieren en begrijpt als geen ander ons dorp. We wensen haar heel veel succes en geluk met deze mooie stap in haar loopbaan. En we gaan haar heel erg missen', zo laat de gemeente Heemskerk weten op de eigen website.

Naar verwachting vertrekt zij in juni naar Lelystad. Mieke Baltus neemt het stokje over van van Ina Adema. Adema was vier jaar burgemeester van Lelystad. Zestien anderen hadden gesolliciteerd, maar onze burgmeester stak er met kop en schouders bovenuit. De combinatie van haar enthousiasme en ervaring leidde ertoe dat zij is voorgedragen. Mieke Baltus is een ervaren bestuurder die haar loopbaan begon als raadslid (CDA), vervolgens wethouder en sinds 14 jaar burgemeester. Eerst 7 jaar in Uitgeest en sinds 2013 in Heemskerk.