HEEMSKERK - Donderdagavond 25 maart is raadslid Alex den Haan geïnstalleerd als raadslid. Op 19 februari gaf Donny van den Berg aan zijn ontslag in te dienen als raadslid van de gemeente Heemskerk. Hierdoor ontstond er een vacature in de gemeenteraad. Een zetel die opgevuld moet worden door iemand van Liberaal Heemskerk (LH). Want ook al heeft Donny van den Berg gedurende deze raadsperiode de overstap gemaakt van de eerstgenoemde partij naar Heemskerk Lokaal, blijft de zetel voor LH.


Volgens de Kieswet wordt de hoogst geplaatste kandidaat op de lijst, na degene die moet worden opgevolgd, gevraagd of hij of zij bereid is de benoeming te accepteren. De lijstvolgorde zoals deze na de verkiezing is vastgesteld is hierin leidend. De eerstvolgende persoon op de kieslijst van Liberaal Heemskerk die in aanmerking kwam voor benoeming is Alex den Haan.

Hij heeft aangegeven de benoeming met genoegen te willen aanvaarden en is na onderzoek van de zogeheten geloofsbrieven geïnstalleerd als raadslid van de gemeente Heemskerk.