BORNE - Met een goed gevulde bus vertrok DSS richting Borne om daar tegen ZVBB te spelen. Dit zijn altijd sportieve en spannende wedstrijden, dus dit beloofde veel goeds.

DSS had een flitsende start. Met veel tempo in het spel en mooie afstandsschoten bouwden zij een voorsprong op van 3-4 en wisten zelfs uit te lopen tot 4 punten verschil (4-7). Na 20 minuten kregen de Heemskerksen een aantal keer (soms overbodige) twee minuten, waardoor zij even in ondertal speelden. ZVBB wist hier gebruik van te maken en bracht de stand hierdoor weer gelijk (11-11). Maar DSS herpakte zichzelf en wist aanvallend de gaten in de dekking van ZVBB te vinden. Zo liepen de laatste 10 minuten van de eerste helft redelijk gelijk op. Maar vlak voor rust gaf ZVBB extra gas en kreeg DSS een aantal doelpunten tegen, waarbij zij deze zelf niet wisten te scoren. Hierdoor ging DSS de kleedkamer in met een ruststand van 19-16.

Deze stand was aan het begin van de tweede helft snel rechtgetrokken door de Heemskerksen. In de aanval wisten zij de kansen af te maken en verdedigend werd er beter gesloten en voor elkaar gewerkt (21-17, 21-18, 21-19). Dit bracht de stand naar 21-21. Vanaf dit moment in de wedstrijd ging de stand volledig gelijk op. Met nog 15 minuten op de klok was de spanning volledig terug in de wedstrijd en ging het publiek achter de speelsters staan. Wederom kreeg DSS een aantal twee minuten en moesten zij nog harder werken. Ook Monique de Vijlder pakte een aantal cruciale ballen (23-23, 25-25, 27-27). In de laatste 5 minuten van de wedstrijd verslapte DSS iets, waardoor ZVBB de kans kreeg om uit te lopen. Zij maakte gebruik van de gaten in de Heemskerkse dekking, waardoor de stand opeens 32-27 was. Coach Mark Neeft sprak zijn ploeg nog een keer toe d.m.v. een time-out en daarna was het alles of niks. O.a. door mooie afstandsschoten van Mel Schellevis en goed werk van Roos van Hensbergen kwamen de dames terug tot een stand van 32-31. Er was nog een minuut te spelen. Toch wist ZVBB het doel te vinden en werd het 33-31. Met nog 20 seconden had DSS geen kans meer om dit in te halen. Toch wisten zij nog één keer te scoren en hiermee eindigde de wedstrijd met 33-32.

DSS speelt elke week een betere wedstrijd. Ook deze wedstrijd hebben zij gestreden tot het einde en daar mogen zij trots op zijn. Volgende week spelen zij in eigen huis om 20.00 tegen MHV. Alle aanmoedigingen zijn welkom!

Doelpunten: Mel Schellevis (8), Ilse Groot (7), Roos van Hensbergen (7), Yvett van Dijk (3), Daphne Neeft (3), Hiske van der Weide (2), Kim de Ruyter (2)