HEEMSKERK - De winkeliersvereniging, Cultuurhuis Heemskerk, De Glazen Keet en Kerst op het Plein hebben dit jaar de handen ineen geslagen. Dat resulteert in een groots kerstgebeuren van woensdag 12 t/m 16 december in het centrum van Heemskerk. De Glazen Keet begint woensdag met hun programma en eindigt zondag de 16de. Zaterdag 15 december bruist het in het centrum, wat de mogelijke sneeuw bij voorbaat zal doen laten smelten.

Amateurkunst
Cultuurhuis Heemskerk biedt twee maal per jaar de Heemskerkse amateurkunst letterlijk een podium, om zich te kunnen presenteren. Dat is met een cultuurmarkt, zoals afgelopen jaar met het thema Heel Heemskerk Rockt en Rollt en met de kerstmarkt op zaterdag 15 december. De koren zijn geprogrammeerd in De Dorpskerk, de dansscholen staan op een groot podium op het Nielenplein en de (big-)bands zijn te vinden in De Jansheeren. Rapduo Acrght & Gilly en de band Serious Fun kun je al ontmoeten op donderdagavond 13 december vanaf 18.30 uur bij De Glazen Keet op het Nielenplein. Vrijdagavond om 19.00 uur start Dance Studio Patty de Hollandse Avond bij De Glazen Keet. Maak je ook muziek, of dans je of doe je iets anders op amateurgebied en je bent niet benaderd voor deze markten? Je kunt je aanmelden bij info@cultuurhuisheemskerk.nl of even bij Cultuurhuis Heemskerk binnenlopen. Zij zitten nu bijna een jaar in het gemeentehuis, bij de bibliotheek.

Kerstmarkt
De Heemskerkse winkeliersvereniging organiseert dit jaar een kerstmarkt groter dan ooit in het centrum van Heemskerk op zaterdag 15 december van 11.00 tot 16.00 uur.

De glazen keet
De Glazen Keet staat ook deze dag op het Nielenplein. Zij organiseren vele activiteiten om geld te verzamelen voor mensen die zonder u nauwelijks Kerst kunnen vieren. Komt u even kijken en als u toch lang loopt, doneren mag. Voor de kinderen zijn er workshops, georganiseerd door Heel Heemskerk tekent.

Koets met winterprinses
Ook dit jaar is de koets weer present. De opstapplaats is op de rotonde in het centrum. Wie wil er niet naast de Winterprinses zitten en een ritje door het dorp maken?

Broodje bakken
Kinderen kunnen een broodje bakken bij de vuurkorf bij de plankier. De scouting maakt deze activiteit voor kinderen mogelijk.

Opening expositie van kijk!
Om 14.00 uur is de opening van de nieuwe expositie van Kijk! in het gemeentehuis van Heemskerk. Nieuwsgierig naar de nieuwe expositie? U bent van harte welkom. Het Byzantijnse koor Perezwon zorgt voor de muzikale omlijsting.

Kerst op het plein
Leerlingen van het Bonhoeffer College zetten een moderne musical neer op het mooie grote podium op het Nielenplein. De musical begint om 20.00 uur.