DE BILT - Na enkele wisselvallige dagen, hoewel de zondag er op veel plaatsen prima uitzag, lijkt het voorjaarszonnetje de komende weken terug te keren. Maandag is het hier en daar nog wat wisselvallig, maar in de dagen daarna stijgen de temperaturen en het aantal zonuren.


Het ziet er vooralsnog naar uit dat dit slechts voor een paar dagen is want kijkend naar het komende weekend zouden er alweer wat buien kunnen komen.

Waar het maandag nog wisselvallig begint, komt de zon in de middag steeds vaker door. Met een noordenwind voelt het echter nog koel aan en komt de temperatuur niet boven de 15 graden. Op Bevrijdingsdag (dinsdag) staat die noordenwind er ook nog, maar blijft het droog en grotendeels zonnig.

Vanaf woensdag wordt het dan echt weer zonovergoten en droog en kan de temperatuur weer richting de 20 graden gaan. Per dag loopt dit wat op en aan het eind van de week kan men in het zuiden van het land zelfs de 23 graden aantikken.

Helaas lijkt dit slechts voor een paar dagen want kijken we iets verder vooruit dan ziet het er naar uit dat de buienkans in het weekend weer groeit en wij volgende week weer wat koelere dagen kunnen verwachten.