HEEMSKERK - Op dinsdagmiddag hield de politie een 20-jarige man uit Heemskerk aan op verdenking van handel in drugs.

Die middag, omstreeks 15.40 uur, was de politie aanwezig in de omgeving van Beverwijk en Heemskerk. Hier zagen zij een auto rijden op de Luxemburglaan in Heemskerk. De bestuurder kwam verdacht over toen hij een onlogische route door Heemskerk en Beverwijk reed. Toen er op de Olieslagerslaan in Beverwijk een vrouw in de auto stapte en korte tijd later weer vertrok, vermoedde de politie dat het om drugshandel ging.

Weggegooide drugs
Een opvallende politiepatrouille werd op de auto afgestuurd. De bestuurder van de auto reed snel weg en deed op de Maerten van Heemskerckstraat zijn arm uit het raam. Onderzoek wees uit dat er vermoedelijk iets uit het raam was gegooid. In de berm werd een zakje met drugs aangetroffen. Even verderop, op de Karshoffstraat, kon de verdachte worden aangehouden.

In totaal bleek de verdachte (inclusief de weggegooide drugs) veertien bolletjes en wikkels met wit poeder (mogelijk cocaïne) en achttien bolletjes bruin poeder (mogelijk heroïne) bij zich te hebben. De drugs werden in beslag genomen.De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.

Opnieuw aangehouden
Op donderdag werd het verhoor van de verdachte afgerond. Uiteindelijk mocht hij niet vertrekken. Bij het onderzoek kwam namelijk naar voren dat er nog een ander onderzoek naar hem liep, waarbij hij onder schorsende voorwaarden was heengezonden. Dit betekent dat als hij zich niet aan de voorwaarden hield (zoals het plegen van een misdrijf), dat hij dan onmiddellijk weer zou worden aangehouden.