HEEMSKERK - Bij de start van de competitie in de Derde Divisie is de Noord-Hollandse derby tussen ADO '20 en OFC een prooi geworden voor de gasten. Het duel was bij voorbaat al pikant gezien de eerdere overstap van trainer Roy van der Mije van OFC naar de Heemskerkers.

De thuisploeg mocht met name in de openingsfase aanspraak maken op een doelpunt, maar keeper Mike Grim hield vooralsnog zijn doel schoon. Aan de andere kant bleken de gebroeders Prijor een stuk effectiever voor de ploeg van coach Pieter Mulders. Halverwege de eerste helft kopte Genridge Prijor de 0-1 tegen de touwen en die werd op slag van rust verdubbeld door Denzel Prijor die nu Haggerty verschalkte. In de blessuretijd kreeg ADO '20 echter toch weer hoop door de aansluitingstreffer van Milan Klopper.

Na de rust probeert ADO '20 het wel, maar OFC blijft eigenlijk geconcentreerd overeind. de keren dat de Heemskerkers wel doorbreken, voornamelijk via Klopper en Raymond de Waard is daar altijd nog Grim die zijn ploeg op de been houdt, zo ook met een katachtige redding in blessuretijd. OFC eindigt het duel wel met tien man als Rano Burger in de slotfase rood ziet, doch het sleept de 1-2 zege wel uit het vuur.