HEEMSKERK - Er ontstond vrijdagavond veel consternatie in Heemskerk. Rond 20.00 uur ontving de politie een melding van een schietpartij op de Dr. Prinsengalerij, gelegen aan de rand van het centrum van Heemskerk.


De omgeving van de Beethovenstraat/Dr. Prinsengalerij werd uitgebreid afgezet voor sporenonderzoek. Op deze locatie werd één persoon aangetroffen met hoofdletsel, toegebracht door zijn belagers. Het mishandelde slachtoffer raakte om onduidelijke redenen in conflict met dit tweetal. Ook werd er op deze plek geschoten, maar door het schieten vielen er geen gewonden. Twee mannen gekleed in het zwart vluchtten vervolgens weg op een scooter.

Achtervolging door Heemskerk
Bij het slachtoffer waren twee jongens. Eén van de twee zette met zijn fatbike de achtervolging in op het vluchtende tweetal. Dit was geruime tijd niet bekend bij de politie. Deze jongen meldde zich later op de avond bij de politie. Tijdens de achtervolging werd het slachtoffer herhaaldelijk beschoten, onder andere in de omgeving van de Hoflaan/Beneluxlaan. De vermoedelijke vluchtscooter werd ook later op de avond in deze buurt gevonden. Tijdens de achtervolging raakte het slachtoffer gewond; de oorzaak hiervan is onbekend. De drie betrokken slachtoffers zijn 16, 17 en 27 jaar oud en afkomstig uit Heemskerk.

Sporenonderzoek
De politie voerde op meerdere locaties onderzoek uit. Zo werd de Hoflaan om 22.30 uur afgesloten voor sporenonderzoek, waar inderdaad sporen van een schietpartij werden aangetroffen. Ondanks een uitgebreide zoekactie, inclusief het inzetten van een politiehelikopter, werden de twee verdachten niet gevonden.

Getuigen en beelden gezocht
Op dit moment is het nog volstrekt onduidelijk wat de aanleiding is geweest voor het incident. Daarom verricht de politie uitgebreid onderzoek en roept zij getuigen op zich te melden en eventuele (camera)beelden te delen. De politie zoekt beelden in de omgeving van de Dr. Prinsengalerij, Beethovenstraat, Jan van Kuikweg, Gerrit van Assendelfstraat, Denemarkenlaan, Luxemburglaan, Engelandstraat, De Weis, Tolweg en Hoflaan in Heemskerk, vanaf 20.00 uur. Heeft u iets op beeld vastgelegd? Stuur het dan naar de politie via www.politie.nl/upload onder vermelding van het zaaknummer: 2024100169. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Anoniem informatie doorgeven
Indien u informatie heeft en anoniem wenst te blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De politie bedankt deelnemers van Burgernet en andere personen voor hun medewerking en meldingen.