HEEMSKERK - Chateau Marquette maakt het voor iedereen mogelijk om te luisteren naar het allerhoogste niveau klassieke muziek. Iedere derde zondag van de maand treedt jong talent op in het kasteel.

Aanstaand concert Op zondag 15 maart van 11.00 tot 12.30 uur speelt David de Best (1997) op de vleugel. David brengt een gevarieerd programma met onder meer werken van Shumann, Ravel en Beethoven. In de prelude speelt Hielke (17) Laan eveneens op de piano.

David de Best is geboren en getogen in Nijmegen. Hij komt uit een muzikale familie: zijn vader speelt piano, zijn moeder zingt en beide broers speelden ook een instrument. David begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen bij zijn vader. Vervolgens wilde David naar het conservatorium en om dit voor te bereiden kreeg hij les van Sebastiaan Oosthout, leraar van het Conservatorium Zwolle. Sinds 2015 studeert David bij Sebastián Colombo in Utrecht en recentelijk sloot hij zijn Bachelor of Music af. Dit jaar speelde hij onder andere in Griekenland en Spanje met strijkkwintet (het tweede pianoconcert van Chopin) en in Nederland het pianoconcert van Khachaturian met orkest. Toekomstige projecten zijn het uitvoeren van de sonate voor twee piano’s en percussie van Bartok in Utrecht, een tour naar Argentinië in 2020 en het uitvoeren van Rachmaninoff’s Paganini variaties en het derde pianoconcert van Bartok.

Masterclasses volgde David onder andere bij Frank Peters, Lluis Rodriguez Salva, Enrico Pace, Eldar Nebolsin, Cristina Marton-Argerich, Alexander Kandelaki en Martá Gulyás.

Elke derde zondag van de maand

Al meer dan een jaar biedt Chateau Marquette iedere derde zondag van de maand plaats aan jong klassiek talent. Wat de optredens een extra dimensie geeft, is dat bezoekers aan het einde van een concert een stembiljet §kunnen invullen wie van de jonge talenten een plekje in de finale van september 2020 verdient.

Prelude
Elk concert wordt vooraf gegaan door de prelude. Een optreden van een aanstormend talent dat opgeleid wordt door het Cultuurhuis in Heemskerk.